Menu close
04.02.2018

Lista zakupów: (na 2 porcje)

Przepis

Bardzo dokładnie płuczemy szpinak (nie smakuje dobrze, gdy piasek zgrzyta w zębach :D).

W jednym garnku gotujemy wodę na makaron, a w drugim na szpinak.

Do wrzątku wrzucamy całe liście szpinaku. Gotujemy ok. 5 minut.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, kroimy cebulę w drobną kostkę i smażymy ok. 3 minuty (aż będzie zarumieniona).

Dodajemy szpinak i smażymy kolejne 5 minut. Wtedy wlewamy na patelnię śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem i odparowujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji (tutaj według uznania, ja na przykład nie lubię, gdy makaron w śmietance pływa).

Na sam koniec dodajemy do sosu pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory i makaron i dokładnie mieszamy. Smacznego!

zdjecie

04.02.2018
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.