Menu close
23.12.2017

Lista zakupów

Przepis

Ciecierzycę smażymy na oliwie lub pieczemy polaną oliwą, doprawiamy solą i pieprzem.

Selera naciowego i morele kroimy na plasterki. Winogrona kroimy na połówki.

Z jogurtu, majonezu, cytryny, miodu/syropu i przypraw robimy sos, dokładnie mieszając.

Dodajemy do siebie wszystkie składniki, najlepiej w dużym pojemniku z zatyczką lub garnku z pokrywką. Zamykamy pojemnik i delikatnie, ale dokładnie wstrząsamy, aż składniki pokryją się równomiernie sosem.

Sałatkę najlepiej przygotować dzień przed, wówczas sos zdąży się “przegryźć”.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

23.12.2017
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.