Menu close
05.05.2018

Tacosy to jedno z moich ulubionych bezglutenowych posiłków (Tutaj znajdziecie pomysły na tacosy z tofu). Dlaczego? Szybko i łatwo się je przygotowuje, a na dodatek są pyszne. Muszę jednak przyznać, że nadzienie z chili z ziemniakami jest naprawdę idealne - świetnie komponuje się ze smakiem kukurydzianych tacosów i cudownie pasuje na letni, ciepły posiłek.

Lista zakupów

Opcjonalnie:

Przepis

Ziemniaki obieramy (jeśli są młode, wystarczy je porządnie umyć lub oskrobać), kroimy w kostkę i gotujemy ok. 5-7 minut (od zagotowania) w osolonej wodzie (mają być lekko podgotowane, ale nie tak, żeby się rozpadały).

Rozgrzewamy oliwę na patelni, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, kukurydzę, fasolę i ziemniaki.

Dodajemy puszkę pomidorów oraz przyprawy. Odparowujemy na tyle, żeby chili nie wylewało się z tacosów.

Podajemy razem ze świeżymi dodatkami np. sojową śmietaną, serem czy awokado (najlepiej ze wszystkimi naraz).

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

05.05.2018
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.