Przepis dodaję na Waszą prośbę:) Jego historia jest krótka - wyjeżdżalismy na święta do domu, więc coś trzeba było zrobić z pozostałościami w lodówce, a najłatwiej przecież zrobić sos do makaronu. Wyciągnęłam wszystko na blat, pokroiłam i tak się złożyło, że wyszła z tego niezła wegańska arabiata.
Lista zakupów
- 1 papryka kapia
- ok. 10 zielonych oliwek
- zielona pietruszka (ok 1/3 pęczka)
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 cebuli
- makaron kukurydziany
Przepis
Oliwki opłukujemy pod wodą, kroimy wszystkie składniki na drobniutką kostkę (pamiętamy, żeby z papryki wyjąć pestki, ja ją też obrałam, ale nie jest to konieczne). Smażymy cebulę (ok. 2 minuty), później dodajemy paprykę i resztę składników (pietruszkę na sam koniec). W trakcie gotujemy makaron kukurydziany (najlepiej po ugotowaniu przelać go wrzątkiem, wtedy wypłukujemy mąkę kukurydziną).
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.