Menu close
26.07.2017

Na tego kotleta natrafiłam w przywoływanej już na Blogu książce “Kuchnia polska bez pszenicy”. Burger jest przemyślany pod względem doprawienia, jednak trochę za suchy do bułki. Za pierwszym razem “farszu” wyszło mi tak dużo, że musieliśmy jeść kotlety dwa dni z rzędu, dzięki temu jednak spróbowaliśmy ich na dwa sposoby - w bułce i na talerzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką. Druga propozycja podania w tym wypadku przypadła mi bardziej do gustu.

Lista zakupów

Opcjonalnie:

UWAGA! Dzień wcześniej trzeba namoczyć fasolę!

Przepis

Fasolę gotujemy ok. 2h (aż będzie miękka w środku), na koniec gotowania solimy wodę. Buraki pieczemy w 200 stopniach pokrojone w plastry, studzimy, obieramy i kroimy. Gotujemy kaszę jaglaną, kroimy cebulę i natkę. Wszystkie składniki mieszamy i blendujemy (tu już raczej bez blendera się nie obejdziemy). Formujemy kotleciki i grilujemy na rozgrzanym grillu elektrycznym lub smażymy na patelni.

zdjecie

zdjecie

zdjecie

zdjecie

26.07.2017
Obserwuj Pokarmlove w mediach społecznościowych
© 2016-2022. Wszelkie prawa zastrzeżone.